Friday, August 17, 2012

Kristina olimpijka - Kristina the medal winner

Olimpijada je bila i prošla, navijali smo, sekirali se, radovali se, tugovali, strepeli i štrikali! Naime, paralelno sa Olimpijskim igrama u Londonu, na sajtu Ravelry su se odvijale još jedne olimpijske igre - u pletenju.
Zadatak je bio odabrati disciplinu u kojoj ćete se takmičiti, izabrati da li ćete se takmičiti pojedinačno ili ekipno i čekati zvanično otvaranje Olimpijskih igara u Londonu. I onda - zveckanje iglama može da počne!
Ja sam se odlučila za kategoriju pletenja šalova sa ekipom NS Needles. Bilo nas je ukupno 15 u ekipi i postigle smo zavidan rezultat :)
Projekat koji sam odabrala je trouglasta marama pod nazivom Pamuya, pletena od pamuka Alize Bahar zeleno-sive boje, sa mnoštvom različitih mustri u sebi. To je i bio jedan od razloga zašto sam odabrala taj projekat, mada me je to umalo koštalo medalje - sva sreća što je zatvaranje igara trajalo tako dugo pa sam uspela da završim maramu u fotofinišu.
Ovo je bilo jedno fantastično iskustvo i jedva čekam naredne zimske olimpijske igre!



The Olympic games came and went. We cheered, rejoiced, cried, worried and knitted! Along with the Summer Olympics in London, Ravelry.com organized another kind of Olympic games - in knitting.
The task was to choose an event you were to take part in, to choose whether you'll take part individually or as a part of a team, and to wait for the Olympics in London to be officially open. And then - let the knitting begin!
I decided to take part in the event of shawl knitting with the team NS Needles. The team had 15 members and we achieved quite a lot :)
The project I chose is a triangle shaped scarf called Pamuya, using Alize Bahar green and gray cotton yarn. It consists of a multitude of different patterns, which was one of the reasons why I chose it as the ravellenic challenge, but it almost cost me my medal. Luckily the closing ceremony in London lasted a long time, so I managed to finish the project in the nick of time.
This was a very exciting experience and I can't wait for the winter Olympics to begin!

10 comments:

  1. Jako je lepo ispala, pravu si vunicu odabrala, a o majstorstvu da ne govorim! Bravo! (mada sumnjam da ćemo dobiti po stan od države)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) bilo bi dobro. A marama je za desetku!

      Delete
  2. kao sto sam vec rekla-divna je :) nadam se da ce moja biti bar upola bolja (malo mi je tamna vunica sa kojom radim)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala vam, devojke :)
      @meggy - mislim da ce biti skroz zanimljiva u tamnijoj varijanti, jedva cekam da vidim :)

      Delete
    2. btw htela sam da napisem "bar upola DOBRA kao tvoja" :D

      Delete
  3. Marama je predivna.Koja je to vunica?

    ReplyDelete
  4. Hvala :) U pitanju je Alize Bahar pamuk.

    ReplyDelete