Monday, September 5, 2011

Izlog u radu - Work in progress

Svi koji me iole poznaju znaju da ja nisam osoba koja skače sa projekta na projekat i koja ostavlja stvari nedovršenima. Međutim, ovo leto me je promenilo.
Počela sam da pletem ovaj džemper od prediva koje mi je stiglo iz Norveške, ali je ovo leto bilo toliko vruće (i još uvek je) da jednostavno nisam mogla da smislim dodir alpake.
Pa sam prešla na jedan drugi projekat. Pletem ćebe. U početku je bilo zamišljeno kao ćebence za moju ćerku, ali mi se čini da ću joj moći to spakovati i u miraz.
Kom tipu pletilja vi pripadate? Onima sa više započetih projekata ili onima što dosledno završe sve što započnu, pre nego što pređu na nešto drugo?

All of you who know me are aware of the fact that I am not a person who jumps from one project to another and leaves things unfinished. However, this summer has changed me.
I started knitting this top using the yarn I got from Norway, but this summer was (and still is) so hot that I just couldn't imagine the touch of alpaca.
So I switched to another project. I am knitting a blanket. In the beginning it was supposed to be a baby blanket for my daughter, but it has grown, so it looks like I'll be able to save it for her dowry.
What type of a knitter are you? The one with a lot of works in  progress or the one that always finishes all that she begins, before moving on to another project?

7 comments:

 1. Na vreme si počela da spremaš miraz, sve pohvale:)))!

  ReplyDelete
 2. Ja isto volim da završim prethodni projekat pre nego što počnem sledeći. No, kao i ti, nekad sam prinuđena da radim 2-3 stvari odjednom, bilo zbog toga što mi je vruće od vune/mohera/alpake, bilo zbog toga što usfali materijala, bilo zbog toga što se pojavi nešto hitno ili mi se pak nešto drugo više radi. No, kad radim više stvari odjednom, onda mi je osećaj satisfakcije kad nešto završim daleko manji pošto znam da me čeka nezavršen posao.

  ReplyDelete
 3. A zar nije super sto ti pletenje nije posao, pa mozes da radis kako ti se prohte ? :)
  Jos ce tvoj nacin barem jedna od nas da shvati :)

  ReplyDelete
 4. Ah, kod mene se to menja po potrebi. Ne volim bas da zapocinjem novi projekat pre zavrsetka starog, ali nekad i to uradim. Narocito ako pletem za sebe, a u medjuvremenu me neko od prijatelja zamoli da im nesto napravim. :)

  Dopada mi se nova slika na tvom FB profilu ;)

  ReplyDelete
 5. I ja volim da zavrsim ono sto sam zapocela pa da onda pocnem nesto drugo:) Cak ni predivo ne volim da gomilam vec ga kupujem po potrebi, kada imam u glavi sta zelim da radim.

  ReplyDelete
 6. Znači, vi ste prilično disciplinovane pletilje :) Nadam se da ću i ja da povratim tu disciplinu!
  @O. - Fotka je super i mnogi su je pozitivno komentarisali. Od sad si mi ti glavni fotograf, na tvojim fotkama mnogo bolje izgledam :))

  ReplyDelete
 7. nekad (dok sam bila mlada) pripadal sam pletiljama sa striktno jednim projektom! danas, kad me godine gaze - ja skakučem s projekta na projekt poput pčelice s cvijeta na cvijet!

  ReplyDelete