Saturday, December 22, 2012

Topla zima i za decu Svratišta u Novom Sadu - A warm winter for the homeless children in Novi Sad

Nakon tačno mesec ipo pletenja i heklanja, okončana je Akcija za prikupljanje zimske garderobe za decu Svratišta u Novom Sadu, u organizaciji FB grupe „Zaplet”.

U tom poduhvatu su nam svesrdno pomogli i naši sponzori: Pozamanterija „Naca 021” i „Bensedinkin dućan”, iz Novog Sada, darujući nam predivo od kojih su nastali divni radovi.

Odziv kreativaca je bio zaista velik, pa smo prikupili:
  • 37 šalova
  • 64 kapa
  • 8 džempera
  • 2 prsluka
  • 2 para rukavica
  • 1 par grejača za noge
A kako to zaista izgleda, možete videti na slikama:

 
 
 
Ove kape, šalovi i džemperi će biti deo novogodišnjih paketića za decu koja su korisnici usluga Svratišta.

Malo je reći da sam bila izuzetno dirnuta i puna pozitivne energije nakon predaje ovih radova i žao mi je što svi vi koji ste učestvovali niste mogli da vidite koliko će ti radovi usrećiti ovu decu.

Atmosfera u Svratištu je veoma topla, a na licima osmeh - od zaposlenih, preko dece, pa sve do mene i moje porodice.

Tokom razgovora smo saznali da je Svratište utočište za decu od 4 do 19 godina, koja žive ili rade na ulici. Tu im se pruža topao obrok, odeća, kupanje i slične osnovne usluge, ali i psiloška, zdravstvena, socijalna i pravna pomoć, kao i kreativne radionice. Osoblje Svratišta je izuzetno motivisano za rad i pomoć ovoj najosetljivijoj kategoriji naših sugrađana, ali im je potrebna i naša pomoć - u bilo kom obliku (od garderobe do školskog pribora, a naročito hrana - konzervirana, dugotrajna i voće).

Anita Jakšić, kao predstavnik Svratišta, vam se svima pd srca zahvaljuje na uloženom trudu i dobroj volji i puno vas sve pozdravlja:



 
* * *
 
After exactly one a half moths of knitting and crocheting, our Charity project for the Homeless Shelter for children in Novi Sad has finished.
 
Our busy knitters and crocheters from the FB group "Zaplet" have made: 37 scarves, 64 caps, 8 sweaters, 2 vests, 2 pairs of gloves and 1 pair of legwarmers. We couldn't have done this without our generous sponsors - Naca021 and Bensedinkin dućan from Novi Sad. 
 
These garments are to be part of Christmas presents and Ms Anita Jakšić, a spokesperson for the Shelter, extends her warmest regards and thanks all the participants of this project in the name of the children.

2 comments:

  1. Jako mi je drago da sam učestvovala u ovoj akciji, nadam se da čemo je uskoro ponoviti.

    ReplyDelete
  2. Meni žao što nisam jer ne umem...Svaka čast

    ReplyDelete