Thursday, December 27, 2012

Štrikerka u ribolovačkoj radnji - A knitter in a fishing gear store

Moj muž obožava pecanje. Na žalost, retko ima vremena da i ide „na vodu”, ali ga nesumnjivo obožava. I, kao i svaki hobista, puno mašta i obilazi prodavnice sa potrebnom mu opremom. Pa tako ponekad i ja moram da uđem u te prodavnice i sačekam ga da isproba razne mašinice, zamahne raznim štapovima, pogleda varalice i udice i uzdiše za svime što bi voleo da ima. Za to vreme ja prvo učestvujem u gorepomenutim aktivnostima, a onda krenem i ja da lutam prodavnicom. Tako, u nekom momentu, javi se pletilja u meni, pa pokušavam da vidim šta bi se od toga moglo iskoristiti i za moj hobi. I, evo šta sam pronašla:

Kutija za varalice, mada u mojoj izvedbi je to kutija za konce raznih vrsta (za vez, za šivenje, za igle, itd.) Ova vrsta kutija je odlična pošto ima
pregrade koje se mogu pomerati po želji, tako da kombinovanju nema kraja. Mami sam kupila jednu puno veću, sa drškom kao koferče, za konce za šivenje. Plastika je veoma čvrsta, tako da verujem da će me dugo služiti.
* * *
 
Kutija za udice, ali u mom slučaju za nakit. Prvenstveno za minđuše, koje redovno gubim po stanu. Super mi je što je providna i što ima otvore savršene veličine - taman za po jedan par minđuša.
***
 
Komplet kutijica koje se navrću jedna na drugu, za sitan ribolovački pribor. Planiram da u njih stavim dugmiće, drikere, oči za amigurumi lutkice i slične sitne stvarčice.
* * *
 
Kutija za plovke, ali kod mene namenjena za ravne igle koje sad već retko koristim (uglavnom pletem na okruglim iglama), ali mi je žao da ih bacim. Kutija se može produžavati i skraćivati okretanjem. Kupila sam još jednu, u koju nameravam da stavim špagete.
 
A šta je Heklica pronašla u istoj toj radnji, možete pročitati ovde.
 

* * *
 
My husband looves fishing. He rarely has the time to go nowadays, but nevertheless, he adores it. And, just like any true hobbist, he dreams about all the gear he would like to have and wanders round the stores with fishing gear with enormous pleasure. Just like me in a yarn shop. Anyway, sometimes I have to join him in these quests and wait for him to try out all the reels, whip around with different rods, look at the lures and hooks and get lost in his dreams. In the meantime I do my best to take part in this daydreaming, but then I start roaming the shop myself. And, at a certain moment, my knitting gene kicks in, and I start looking around for things I could use for my hobby. And in the photos you can see what I found.
 
1. This is originally supposed to be a lures box, but in the exciting life of a knitter it is now turned into a box for cross stitch threads (or any kind of threads for that matter). I love these kinds of boxes because they have compartments with adjustable sizes, so the possibilities are endless. I bought one for my mum, for sewing threads. Is larger, but also transparent, and has a handle, like a small case. The plastic is very durable, so I believe it will last me for quite a while.
 
2. This is a box for fish hooks. However, I turned it into a jewelery box, i.e. mainly an earrings box, for I keep losing them. It's great that it's transparent and the compartments are just the right size - perfect to fit a pair of earrings.
 
3. This is a set of small boxes that are screwed one on top of another. I guess they are for fish hooks as well, but I'm planning to use them for buttons, clips, eyes for amigurumi toys and similar small items. I guess that they could be used for spices, too.
 
4. A box for holding floats. I, however, decided to use it for storing single pointed needles, which I almost never use nowadays (I knit with circular needles). The box can be made longer or shorter by twisting it. I bought another one which I plan to use for storing spaghetti.
 
And here you can read about what Heklica found at the same store.

10 comments:

 1. Znas sta, ako ne nadjem sve te kutijice ovamo u radnji, ima da ti narucim da mi ih kupis. Svaka od njih bi bila dragocena i u mom sivackom i pletalackom alatu. Kako si koju predstavljala, tako sam ja razmisljala sta bih stavila u svaku od njih.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, fenomenalne su. Ako ne nadješ, javi, kupiću ti, pa ću ti poslati :)

   Delete
 2. Da znas da se svasta tu nadje, moj muz je takodje strastveni pecaros: od starih zvoncica smo prosle godine napravili girlandu za jelku, samo sam zvoncice prebojila raznobojnim lakom. Krademo mu najlon, plovke (laki su i napravljeni od materijala koji se lako probila iglama), a on meni lakove za nokte i grickalice ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahaha :) Pa vi imate pravu simbiozu :-D
   Da, grickalice su i nama davno konfiskovane :)

   Delete
  2. Jao al' mi je ovo poznato! :)))

   Delete
 3. Ta prodavnica je stvarno pećina s blagom. Dobro, ima mnogo stvari koje se ni uz najveći napor mašte ne mogu iskoristiti u pletenju, ali ostalo... Ja sam se isto opremila kutijama, ali mi je ova na sprat promakla.

  Ima čak i onih za gliste koje imaju rupice pa se u njima može držati ono što mora da diše i što ne voli kondenzovanu vlagu (npr. metalna bižuterija). Pa onda alkice, kopčice, karikice, najloni u raznim bojama i debljinama, strune, perlice, cevčice... uf, sigurno mi sve to treba :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. E, vidiš, te sa rupicama su mi promakle :) Eto razloga da opet odem :)

   Delete
 4. Blago meni što imam drugarice čiji su muževi pecaroši:)))!
  Širim vidike;)

  ReplyDelete