Tuesday, August 23, 2016

U šetnju sa zadatkom

Gledam blog i vidim da je prošlo mnogo vremena od mog poslednjeg posta. Nije da ništa ne radimo, već svašta radimo, pa ne stižem da pišem. A i sa mlađom ćerkom ponavljamo mnoge aktivnosti koje smo radili sa starijom, pa se iznova radujemo starim idejama.

Evo jedne od prošle godine u ovo vreme (ovo mutno i oblačno vreme me podsetilo upravo na to). Prošle godine smo jako često išli u šetnje, ali ne daleko od kuće, jer nam je Maja bila mala. Kada se stalno vrtite u istom kvartu, stvari polako počnu da budu monotone. Zato smo organizovali šetnju sa ciljem - pronaći zadate stavke.

Sve što vam je potrebno je parče papira i po želji fotoaparat (ili, u našem slučaju, stari mobilni telefon sa kamerom).

U sveščicu („beležnicu za istraživače“) nacrtate tabelu sa stavkama koje tražite i pored stavke stavke ostavite prazno polje da bi se moglo označiti da je cilj ispunjen. Na prvoj slici se vidi da smo tražili određene boje (zanemarite žvrljotine, to je Majin doprinos istraživanju). Na drugoj slici je zadatak sa traženjem geometrijskih oblika. Mogućnosti su vam neograničene - životinje, biljke, kombinacije oblika i boja, stvari koje proizvode određene zvuke, šta god vam padne na pamet, a da se nalazi u vašem okruženju.


 
U nastavku je mali istraživač u akciji i kolaž sa slikama pronađenih zadataka (zadatak sa oblicima).
 

 

 

4 comments:

  1. Fantastično! Kopiraćemo vas! :)
    Tamtam

    ReplyDelete
  2. Najgore kada znaš za neku ideju i koliko je sjajna samo nikako da dodje do realizacije

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polako, ima dana. A, kako i da stignete od svih vaših lepih projekata :)

      Delete