Tuesday, January 31, 2012

Moj novi hobi - My new hobby

Reč je o vezu - konkretno o pokrstici. Već dugo razmišljam o tome i listam časopise sa šemama, ali nikako da pokušam (uvek je bila još jedna zanimljiva mustra da se isplete). Vezom sam se bavila i ranije, ali ne pokrsticom nego šlingerajem (kako se to u mojim krajevima zvalo). Prikupila sam sav materijal i sutra ujutru, uz malu pomoć stručnijih od sebe, bacam se na posao. Javiću utiske :)

I'm talking about embroidery - cross stitch, to be more specific. I've been thinking about it for a long time, looking through magazines with patterns, but I've never got around to try it (there was always another interesting knitting pattern to try out). I've done embroidery before, but not this kind. I've bought all the material I need and tomorrow morning, with a little help of a friend who is a knitter/cross stitcher, I'm going to give it a go. I'll let you know how it works out :)

12 comments:

  1. Jedva cekam da vidim prve radove :) Ja sam to radila kao klinka, bez nekih sema ali sa veoma jednostavnim motivima, drzeci rad na kolenima. Uz to sam sprovodila i samo-akupunkturu ako znas na sta mislim :)
    Obavezno nam javi prve utiske. Mislim da ces uzivati radeci sa krugom, i obavezno ga (zajedno sa aktuelnim radom) moras doneti na neki skup kojem i ja budem prisustvovala!

    P.S. A ko je mentor veza?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I zaboravih da napisem, mnoooogo mi se dopada novi izgeld bloga.

      Delete
    2. Pa Goca, naravno. Znas da je ona zena za sve :)
      Hvala ti za kompliment o izgledu bloga, malo sam svrljala po netu trazeci vintage/shabby templates i ovo mi se mnogo dopalo.
      Puno pozdrava i nadam se da se uskoro i vidimo. Samo da popusti zima :)

      Delete
  2. To je sigurno dobar razlog za ispijanje kafa:))))
    Ajd' javi da čujemo kako je prošla prva seansa, što bi O. rekla, akupunkture:))

    ReplyDelete
  3. Sutra javljam utiske o seansi samo-akupunkture ;)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Mislim da smo se Heklica i ja nekako i "upoznale" preko veza više nego preko pletenja. Na njenom blogu među prvim postovima je bio prekrasan Kitchen alphabet od EMS. Uz njenu pomoć ne vjerujem da ćeš imati bilo kakvih problema, a i Tatty Teddy (ako dobro razaznajem sa sheme) je tako simpatičan lik da ćeš teško stati dok ne dovršiš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Heklicin Kitchen alphabet me je u neku ruku i motivisao da počnem da radim vez. Uživo izgleda fenomenalno i mnogo joj zavidim na strpljenju i preciznosti koje je uložila u njegovu izradu. A Teddy je prosto neodoljiv, tu šemu merkam već mesecima, pa sad jedva čekam da izdvojim par trenutaka i uzmem iglu u ruke.

      Delete
  6. e jesam ja lumen - da O. nie spomenula novi izgled bloga - ne bih ni primjetila! Mora da sam bila muško u prošlom životu!

    ReplyDelete
  7. Čekamo prve radove! ;)Meni je vezenje križića jako zabavno, pogotovo kad se od tih svih x-ića počne ukazikati slika.

    ReplyDelete