Monday, November 29, 2010

TV ili čitanje? A sve to uz pletenje...

Dok brišem prašinu, gledam TV. Dok peglam, gledam TV. Dok kuvam, ne gledam TV (iz prostog razloga što ga nemam u kuhinji, ali da ga imam pisalo bi "dok kuvam, gledam TV"). Dok brišem patos, gledam TV. Dok pletem, gledam TV. Sve u svemu, mnogo gledam TV. I jako malo čitam. Ali, kako čitati dok brišem prašinu, peglam, kuvam, brišem patos i pletem? Vrlo prosto! Audio knjige! Neverovatni izum koji sam otkrila pre nekih godinu-dve dok sam patila od nesanice. Muž mi je za rođendan kupio MP3 plejer i bacila sam se na skidanje audio knjiga. A ima ih beskrajno mnogo! Ja najviše volim detektivske priče, mada u ponudi ima zaista puno žanrova. Do nedavno sam nailazila samo na knjige pisane, tj čitane, na engleskom jeziku, a sada ih ima i na nemačkom i na drugim jezicima. U slučaju da vas zanima ovaj divan način relaksacije, koji fantastično može da se ukombinuje sa pletenjem i šetanjem (neću više da spominjem kućne poslove, obećavam), nudim vam nekoliko linkova. Enjoy!





11 comments:

  1. Pozdrav draga, pronašla sam te preko drage Bensedin, tvoje ruke zaista lijepo rada, ali su nadasve izvrstan rad ona dva mala plava okica, i zato sam naprijed, pozdrav a sad idem malo virnuti i na škrinju. Loredana.

    ReplyDelete
  2. Draga Loredana, hvala puno na rečima podrške. Ta dva oka plava su moja najveća radost. Idem sad da se pridružim tvoj Giveaway-u :)

    ReplyDelete
  3. Audio knjige sam i ja nedavno otkrila. I slušam ih dok pletem. Jedina mana im je to što je njihovo slušanje poprilično asocijalna aktivnost - tv se može gledati u društvu (pa makar zbog štrikanja i ne znala ko je glavni glumac ;) ), a audio knjige ne. Ili je bar meni teško da zamislim porodicu koja se okupila oko mp3 plejera i članovi, zavaljeni u dnevnoj sobi, slušaju knjigu :)

    Sviđa mi se dugme za Ravelry :)

    ReplyDelete
  4. Audio knjige su mi još uvek na stend baju:)!

    ReplyDelete
  5. Ja sam probala,ali nije mi to prava stvar dok se ne ususkam u moju omiljenu fotelju uz solju caja ili kafe,i dok ne osetim miris knjige,posebno onih starih iz biblioteke.

    ReplyDelete
  6. Slažem se da nema lepšeg osećaja od omiljene fotelje, lampe, šolje kafe i prave pravcate knjige. To mi baš nedostaje. Ali, na žalost, za to nemam baš puno vremena, pa moram da kompenzujem ovako.
    By the way, šta trenutno čitate?

    ReplyDelete
  7. Radujem se novoj blogerki u družini. Dobrodošla, čekamo nove radove :) Audio books nisam probala, jer ne znam baš dobro engleski. I ja sam pobornik starih knjiga iz biblioteke. Dickens je moj omiljeni... :)

    ReplyDelete
  8. Trenutno Murakamija, The Wind-Up Bird Chronicle (audio-knjiga) i Deda Rankove riblje teorije Mirjane Đurđević. Retko čitam po dve knjige odjednom, ali sad se, eto, tako potrefilo.

    ReplyDelete
  9. Izvinjavam se ako spamujem komentarima, ali upravo sam se setila da se, ako ne znate dovoljno dobro engleski, kod nas audio-knjige često mogu naći u bibliotekama, tj. fonotekama, pri udruženjima slabih i slabovidih. Ne znam, doduše, kakav je izbor i kvalitet.

    ReplyDelete
  10. Ovo je baš korisna informacija! Hvala puno na ideji!

    ReplyDelete
  11. odlično!!!....ti jednim udarcem ubiješ tri muhe....i tv,i knjige i pletenje:))).....
    zgodno ja kako nam tehnika pomaže da budemo multifunkcionalne.)))......ne pletem puno ali uvijek pletem uz tv.....i nemam nikakvih problema da pratim čak i titlovani film:)).....
    pozdrav iz Rijeke:))...
    m...

    ReplyDelete