Saturday, March 14, 2015

More po porudžbini - Custom-made sea life

Ovo je moj prvi rad rađen po porudžbini. Putem FB-a me je kontaktirala Iva i predložila da izvezem jedan komplet sa motivima morskih životinja koji bi ona odnela jednom malom Mirku kao poklon za babine. Moram da priznam da sam imala tremu, naročito pošto su se dogovori i pregovori vodili putem fb-a, a ne lično. Dugo smo razmišljale o tome kakav bi poklon bio najpraktičniji i na kraju smo se odlučile za vez na posteljini. To je nešto što beba skoro neće prerasti i što će se moći uvek iznova koristiti. Zahvaljujem se Ivi na poverenju i strpljenju da prebolimo sve gripe i upale pluća, kao i na odličnoj saradnji :) Bilo mi je pravo zadovoljstvo. Paket se sastoji od portikle, peškirčeta i kompleta posteljine (čaršav, jastučnica i navlaka za jorgan). Motivi su rađeni na osnovu knjige Doodle Stitching, a slova na osnovu knjige Cross Stitch Alphabets.
 
 
I have never been comissioned to make a knitting/crochet/embroidery project before. A girl named Iva contacted me by FB and asked if I would be willing to make a present for her friend's newborn. We discussed different options (knitting, crochet, cross stitching) and agreed that embroidering would be the most practical option. The project consists of a towel, a bib and a bedding set (a pillow case, a cover and the bed sheet). Unlike knitting or crocheting a piece of clothing, this is something that the baby will not grow out of any time soon. The motifs are taken from Doodle Stitching and Cross Stitch Alphabets books. I must admit that I was a bit nervous, but Iva was great with her ideas and comments and it all worked out just wonderful.

Wednesday, March 11, 2015

Osmeh i cvetić - A smile and a flower

 
Budući da nas i ova tura gripa nije mimoišla (uz upalu pluća), ideja za ovogodišnje osmomartovske čestitke je reciklirana. Detaljna uputstva možete da pronađete na ovom linku od pre par godina, ali je na slici jedno dete više :)
 
 
Since this round of the flue didn't miss us aswell (coupled with pneumonia), this year's idea for a Mother's day card is an old one. You can find the instructions here, posted a few years ago. However, there is one kid more on the photo :)